Вратарят на ЦСКА Витаутас Черняускас е роден на 12 март 1989

...
Вратарят на ЦСКА Витаутас Черняускас е роден на 12 март 1989
Коментари Харесай

Литовският вратар на ЦСКА пред БЛИЦ: С кого живее в България, защо се е отказал от баскетбола и какво посъветва „червените” фенове

Вратарят на ЦСКА Витаутас Черняускас е роден на 12 март 1989 година. Висок е 190 см. Черни, както го назовават съотборниците му, даде първото си изявление в България. Той приказва пред БЛИЦ Спорт за " армейците ", за живота си и кой има съществена роля за това, че е на вратарския пост. Литовският национал показа още и по какъв начин е почнал да тренира баскетбол и какво го е отказало от оранжевата топка.

- Здравей, Черняускас! Как се чувстваш преди всичко? Ще те помоля да ни разкажеш къде си израснал, разкажи ни за фамилията си...​
- Всичко е наред. Чувствам се добре, че съм направил тази нова стъпка в кариерата си. Харесва ми тимът, харесва ми ситуацията. За фамилията мога да кажа единствено, че имам жена. Тя живее тук с мен в София. Двамата харесваме доста града.

- Имате ли домакински любим и по какъв начин се споделя?
- Да, имаме дребен йоркшир, който се споделя Дейла.

- Какво обичаш да правиш в свободното си време, по какъв начин релаксираш?
- В свободното си време съм с жена ми и кучето. Обичаме да се разхождаме, само че за жалост нямаме доста свободно време.

- Преди да започнеш да се занимаваш с футбол, упражнявал ли си нещо друго? Все отново в твоята страна баскетболът е най-популярният спорт.
- Естествено, упражнявал съм баскетбол. В Литва баскетболът е номер едно, като вяра е. Футболът ни не е на високо равнище.  Преди тренирах няколко месеца баскетбол, само че всички, с които се подготвях, бяха упражнявали с години и напредъкът при тях беше по-голям от моя. Това беше повода, заради която ми беше мъчно да се приспособявам и по този начин започнах с футбола.

- Да минем на ЦСКА. Как се стигна до прехвърлянето ти и имаше ли други варианти пред теб?
- След Динамо (Букурещ) останах свободен сътрудник и имах няколко варианти, само че поради името избрах ЦСКА, тъй като това е огромен клуб в Европа.

- Няма по какъв начин да не те попитам по какъв начин ти се стори атмосферата на Вечното дерби?
- Феновете в България и особено тези на ЦСКА са най-хубавите. Те направиха в действителност доста хубава атмосфера. В Румъния съм играл за Динамо против Стяуа и е съвсем същото. В България просто стадионите са по-малки и хората са по-малко. В Румъния имаше по 40-50 хиляди души, само че атмосферата в ЦСКА, която почитателите вършат с димките и факлите, е невероятна, а в Румъния те са неразрешени.

- Спомена Динамо, играл си и в Корона... беше ли ти мъчно там?
- Различното беше времето за акомодация. В Румъния ми беше по-лесно, тъй като знаех езика и бях от много време там. В Корона тимът беше по-слаб, само че като цяло равнището в лигата беше по-високо, в сравнение с в Румъния.

- Като дете имаше ли обичан футболист? 
- Разбира се. Това е немският вратар Оливер Кан.

- Играл ли си в юношеските обединения на друга позиция?
- Не, не. Никога не съм играл на друга позиция. Още от първата подготовка, когато отидох да се срещна с тима, най-хубавите ми другари споделиха на треньора, че съм роден за вратар. Тогава застанах на вратата и повече не съм си променял позицията.

- Мечтаеш ли за трансфер в някой избран тим?
- Един футболист винаги мечтае за голям трансфер, с цел да направи крачка напред в кариерата си. Да отиде в по-голямо състезание и да заиграе за по-голям тим, само че за момента съм напълно съсредоточен в изявите си с тима на ЦСКА. Когато оферта пристигна - може би, само че към момента мисля единствено за ЦСКА.

- За край какво би споделил на почитателите на ЦСКА?
- Желанието ми е да станем първенци, а апела ми към почитателите е да не се бият, с цел да не играем без аудитория (смее се). Сега съществено... Искам да помоля почитателите да ни поддържат всеки мач, без значение от резултата. Не можем да бием постоянно с по 6:0... дано ни поддържат, с цел да вдигнем купата дружно!
ЗВЕЗДЕЛИН ХРИСТОВ/ БЛИЦ СПОРТ

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР